20 Ocak 2008 Pazar

KIRKLARELİ'NDE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Kırklareli yeşilyurt gazetesi nden ayrıntılı haber için tıklayın http://www.yesilyurtgazetesi.com/742007/1.htm
-Genç Kadınlar Arıcılığı ve Organik Bal üretimini öğrenecek
“Kırsal Alanlarda Arıcılık ve Organik Bal Üretimi İle Genç Kadınların Sosyoekonomik Statüsünü Geliştirme Projesi”nin amacının Kırklareli’nde ki 18-25 yaş arası 40 genç kadına Arıcılığı ve Organik Bal üretimini öğretmek.
Marmara Vakfı'nın Kırklareli İli için hazırladığı ve Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilen; “Kırsal Alanlarda Arıcılık ve Organik Bal Üretimi İle Genç Kadınların Sosyoekonomik Statüsünü Geliştirme Projesi” Kırklareli’nde uygulanmaya başladı. Bu proje kapsamında Kırklareli ili İğneada ve Demirköy kırsalında yaşayan İlköğretim Mezunu 18-25 yaş arası işsiz 40 genç kadına Arıcılığı ve Organik Bal Üretimi öğretilecek.
Kırklareli’ndeki Arıcılığa genç kadınlarında dahil edilmesini amaçlayan Proje ile ilgili olarak Marmara Grubu Vakfı Arıcılık Eğitim Sorumlusu Hüseyin Baklaya A.A. Muhabirine şöyle kaydetti:
“Marmara Vakfı'nın Kırklareli İli için hazırladığı ve Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilen; “Kırsal Alanlarda Arıcılık ve Organik Bal Üretimi İle Genç Kadınların Sosyoekonomik Statüsünü Geliştirme Projesi”nin faaliyetlerine Kırklareli’nde uygulanmaya başlamış bulunmaktayız.
Projemizin amacı; Kırklareli ili İğneada ve Demirköy kırsalında yaşayan İlköğretim Mezunu 18-25 yaş arası işsiz 40 genç kadına Arıcılığı ve organik bal üretimini öğretmek ve kendi arıcılık işletmelerini kurmalarım sağlayarak meslek edindirmek ve girişimci kılmak Projemiz, Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü'nün organik Arıcılığın Yapılacağı yerlerde 2000 adet organik kovan dağıtma projesi ile ortak çalışmalar yürütecektir. Bu bölgede bulunan çok değerli Kırklareli Yerli Arı Ekotipi’nin muhafazası ve ıslahı konusunda Kırklareli Arıcılar Birliği ve birlik üyeleri ile ortak çalışmalar içinde olacağız. Bu projelerin yanı sıra Ana Arı Uzmanları tarafınızdan Birlik Ana arı üreticilerine ve birlik üyelerine Kaliteli ana arı üretim teknikleri konusunda eğitimler verilecektir.
Yapılacak çalışmaların Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği üyelerine faydalı olacağını değerlendirerek, proje bazındaki eğitim konularında Birlik ile ortak çalışmak istiyoruz.
Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, 1985 yılında kumlan kamu yararına çalışan, sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak amacıyla projeler üretip uygulayarak raporlar y ay mi ayarak kamuoyunda bilinç ve duyarlılık geliştirici çalışmalar yapan, kamu organlarına ve özel sektöre alternatif çözüm önerileri sunan bir düşünce üretim kuruluşudur.
Marmara Grubu Vakfı bünyesindeki AB ve insan Hakları Platformu özellikle "Kadın Hakları ve Kadın İstihdamı'' konusunda yaptığı çalışmalarla hem Türkiye'de, hem de dünyada ismini duyurmuştur.
Kırklareli ilinin kuzeybatısında bulunan bölgede bu çalışmaları yapmak üzere bir proje ekibi oluşturularak, saha çalışmalarına başlanacaktır. Yüksek bilgi ve himayenizde uygulanacak bu proje ile Ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılması için kırsal alanlardaki genç kadınların istihdamlarının teşvik edilmesine katkıda bulunacak model oluşturulacaktır.”