25 Şubat 2011 Cuma

star gazetesi haberi

Karslı kadınlar organik bal üretecek

7 Ekim 2010 Perşembe, 15:45 GÜNCEL
Kars Kafkas Üniversitesi ile Marmara Grubu Vakfı işbirliğiyle AB Hibe Programı kapsamında hayata geçirildiği 'Balcı Kadınlar Projesi' ile işsiz 40 kadın organik bal üretimini öğrenecek.

AB hibe programı kapsamında Kafkas Üniversitesi ile Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nın işbirliğiyle hayata geçirilecek 'Balcı Kadınlar Projesi', Kars Kültür Evi'nde düzenlenen bir programla tanıtıldı. Programa; Kafkas Üniversitesi öğretim üyeleri, siyasi partilerin kadın kolları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve Proje Koordinatörü Müjgan Suver katıldı.

Projenin toplam bütçesinin 153 bin euro olduğunu ve bunun 15 bin euroluk kısmının Marmara Grubu Vakfı tarafından karşılandığını söyleyen Suver, "40 kadın girişimci için dört kriterimiz var. Genç kadınlar tercihimizdir. İkincisi, okuma-yazma bilmesi gerekiyor, arıcılığa meraklı olması ve arıcılık yapacak yerinin olması gerekiyor. Biz bu girişimci kadınlara önce teorik, daha sonra da pratik eğitim vereceğiz. Son aşamada da kovan ve arı desteği sunacağız. Bu 40 kadın meslek edinecek ve geçimlerini bağımsız olarak temin edecekler. Bu proje ile verilecek mesleki ve temel işletme eğitimleri ile kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması, kadın girişimciliğinin desteklenmesi kadının insan hakları eğitimleriyle kendilerine olan güvenlerinin artırılması yoluyla iş gücü piyasasının önündeki kültürel engelleri azaltmayı amaçlamaktayız." dedi.

Karslı Girişimci Balcı Kadınlar Projesi, kasım ayında başlayacak ve 1 yıl sürecek. Proje kapsamında 40 çekirdek arıcılık işletmesi kurulacak.