5 Ağustos 2008 Salı

2) HATİCE YÜRÜK ( Demirköy ilçesi sivriler köyü yolu üzeri)


Namı değer Selda, Hatice Yürükte belki bazı konularda şansız olabilir ama arılar konusunda çok şanslı biri arıları verdikten birkaç gün sonra hemen aradı beni ‘ hocam Arım Oğul verdi’ herkes 4 arı aldı ama Hatice’nin hemen 5 arı oluverdi, ama Hatice’nin boş kovanları yok, Kırklareli Tarım İl müdürlüğü söz vermişti vereceğiz diye ama şimdi yüzümüze bile bakmıyorlar, mecburen binbir zorlukla organik kovan satın aldı. Aradan belli bir zaman sonra Hatice’ye bal mı istiyorsun arımı , hocam ben bu sene çoğaltayım seneye bal alırım dedi, 5 olan arısını 6 yaptık, elinde kovanı olsa Hatice arı sayısını 8 yapabilecek. Hatice işletmesini büyüttü 2 hafta sonra balınıda yiyecek,,haticenin arılığı çok güzel bir yerde, haticeninde en büyük destekçisi babası, gölgelikleri arının üzerine koymadığı zaman hemen haticeyi uyarıyor……Hatice bu işin özünü kısa zamanda kavrayan zeki bir Giresunlu ve şuanda koluna altın bir bilezik taktı bu işi öğrenerek, artık gittiği heryerde bu işi yapabilecek durumda senin de yolun açık olsun Hatice…..

4 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Ben hem hocasını(hocalarını)hem Hatice hanımı tebrik ediyor,öğrendiklerini başarıyla uygulamasını ,başarılı olmasını gençlere daha güzel bilgilerle çığır açmasını diliyorum.Umarım istediği kovan miktarına kısa zamanda ulaşır,kolaylıklar dilerim.

yalovalı arıcı dedi ki...

bayan arıcı adayı arkadaşımıza başarılar.sayın balkaya sanırım yalovalısınız ama hiç tanışmak nasip olmadı.yalovada pek bulunmuyorsunuz galiba. kovan ihtiyacı varsa arkadaşımıza uzun vadeli kovan talep ederiz ister kendi kovanlarına uygun ister kendi kovan tiplerimizde.hevesi varken durmasın çoğaltsın arıları maddiyat yüzünden geri kalmasın.

çalışmalarıonızda başarılar.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

hüseyin bey bölgeye yeni bir sektör oluşturuyor insanlarada para kazanma fırsatı yarattınız bence siz o insanlar icin çok büyük bir şanstınız değerlendiren faydasını görecek sizinde degerinizi anlayıp şükranlarını sunacaktır
kolaygelsin

Adsız dedi ki...

Azmin zaferi!

öncelikle kardesimle cok gurur duydugumu söylemek istiyorum,
sonrada bu sekilde birseyler yapmak isteyen özelliklede bayanlarimiza yetkililer tarafindan maddi manevi destek olunmasini rica ediyorum.Selda belkide bu anlamda güzel bir örnek olur.
Sizede cok tesekkür ederim.
(Ablasi)Fatma Coban